GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Şahinbey Sosyal Bilimler Lisesi

Şahinbey Sosyal Bilimler Lisesi

GÜNEYKENT MAH. 102257 NOLU SK. LİSE BLOK NO 4 İÇ KAPI NO 1 ŞAHİNBEY / GAZİANTEP
Vizyon
Öğrencilerimizin insanlığın düşünsel ve kültürel mirasına ilgi duyan, geniş ufuklu ,sosyal sorunlara duyarlı, sürekli kendini geliştiren, yabancı dil bilen toplumun kültürel-sanatsal mirasını tanıyıp, koruyup yüceltecek, geçmişle sağlıklı bir ilişki kurarak geleceği şekillendirebilecek bireyler olmalarını hedefliyoruz.
Misyon
Sosyal Bilimler ve Edebiyat alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmek ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanlarda yüksek öğretime hazırlamak.
Başarılar
Sporda bisiklette milli sporcumuz Türkiye şampiyonu olmuştur. Yüzmede milli yüzücümüz uluslararası Rumkale sporlarında dünya ikincisi,üçüncüsü olmuştur. Karatede bölge şampiyonluklarımız vardır.E TWİNİNG VE kabul olmuş ERASMUS PROJELERİMİZ vardır.
Toplantı Salonu :1
Biyoloji Laboratuvarı :2
Öğretim Şekli :Normal-Gündüz
08:10-15:
İngilizce-Almanca
Pansiyon Bilgileri
Okulumuz pansiyonu okulumuza 3 kilometre uzaklıktadır.
Ulaşım sorunu yoktur.
AY YILDIZ SERVİSLERİ
Güneykent Mahallesi 102254 Nolu Sokak No:4 Şahinbey/GAZİANTEP
6 km
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Taban Puan: Yüzde 18 Tavan Puan : Yüzde 8
Sportif Etkinlikler
Karete Gaziantep Birinciliği ve Bölge Birinciliği, Tekvando Gaziantep Üçüncülüğü, Bisiklet branşında Gaziantep büyük şehir belediye spor kulübü sporcusu olan aynı zamanda milli takım kamplarına seçilen bir sporcumuz bulunmaktadır, Yüzme branşında Gaziantep te sayısız dereceler elde eden ve aynı zamanda milli takım kamplarına katılmaya hak kazanan yüzücümüz bulunmaktadır, Yerelde ve ulusalda bir çok bireysel sporcular ve takım sporlarında mücadele eden okul spor takımlarımız bulunmaktadır.
TÜBİTAK FUARI ,BLİM SÖYLEŞİLERİ
Proje Çalışmaları
25 onaylı Tubitak Projesi, 26 Teknofest projesi, Kabul edilmiş Erasmus plus Okul Akreditasyonu 2 Öğretmen 5 Öğrenci hareketliliği , 6 tane eTwinning projemiz bulunmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2022-2023 Eğitim öğretim yılında uygulanacak Erasmus plus Okul Akreditasyonu Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulumuzun projesi kabul edilmiştir. 2 öğretmen ve 5 öğrenci yurtdışındaki okullarla işbirliği içerisinde çalışma ve işbaşı gözlem ziyareti yapacaklardır.
Okulumuz 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında hizmete girmiştir.