GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Şahinbey Sosyal Bilimler Lisesi

Ekm

AB Kod Haftası (CODEWEEK) kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde herkesin ayağına getirmeyi amaçlayan bir taban girişimidir. Kodlamayı öğrenmek, çevremizde hızla değişen dünyayı anlamamıza, teknolojinin nasıl çalıştığına dair ufkumuzu genişletmemize ve yeni fikirlerle yenilikleri keşfetmek için becerilerimizi geliştirip kapasitemizi artırmamıza yardımcı olur. "Codeweek Hareketi" öğrenciye kodlama becerisi kazandırmanın yanında; olaylar arasındaki bağlantıları görebilme, problem çözme, birlikte çalışma, yaratıcı düşünme, sorgulama ve ikna etme gibi yeterliliklerin kazandırılmasında destek olmaktadır.

Avrupa Okul Ağı (EuropeanSchoolnet) kuruluşu tarafından; Avrupa Komisyonu adına yürütülen AB Kod Haftası (Codeweek) etkinliklerine, 9-24 ekim 2021 tarihleri arasında okulumuz öğretmenlerinden BUKET İMİR, ELİF TAŞTEPE, NURGÜL BOŞNAK ve ZEYNEP UĞURLUGELEN İngilizce, Türk dili ve edebiyatı ve Almanca olmak üzere üç farklı dilde etkinlik hazırlayarak 100 öğrencinin katılımını sağladılar.